Orkest van het Oosten & Sticks
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Orkest van het Oosten & Sticks

Fundatie - Summerstage
Strijkersensemble: Orkest van het Oosten
Viool: Carla Leurs
Rapper: Sticks (Junte Uiterwijk)
Programma:
Antonio Vivaldi - de Vier Jaargetijden
Astor Piazzolla - de Vier Jaargetijden

 

In de historische coulisse van kasteeltuin het Nijenhuis in Heino geven ons strijkersensemble, concertmeester Carla Leurs en rapper Sticks (Junte Uiterwijk) een sfeervol zomeravondconcert. Ze voeren de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi én die van Astor Piazzolla uit. De muziek wordt afgewisseld met bijdragen van Sticks in de vorm van ‘spoken word’.
 
Van 14 t/m 16 juni 2019 is de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis, tweede locatie van Museum de Fundatie, het podium voor een reeks buitenconcerten. Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe is een magische plek. Adellijke families bewoonden de havezate vanaf 1450. In 1958 maakte Dirk Hannema het tot kunstverzamelaarshuis. De kamers vol met meesterwerken: schilderijen van Turner, Van Gogh en Mondriaan en beelden van Degas, Canova en Marini. Rond het kasteel ligt een arcadische beeldentuin met 99 sculpturen. De stilte van dit kunstparadijs, dit oord van concentratie en rust, doorbreekt Museum de Fundatie op het moment dat de beeldentuin op zijn mooist is, precies in het weekend voordat de zomer begint met concerten die een unieke belevenis zijn voor jong en oud.
 
VIP-kaarthouders van de BankGiro Loterij hebben gratis toegang (administratiekosten € 2,50).

Kasteel en beeldentuin zijn tijdens Summerstage van 11:00-23:00 uur geopend en zijn met concertkaart gratis te bezoeken. Vanaf treinstation Heino pendelt een shuttlebus. Catering aanwezig.

Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.