Rosanne Philippens speelt Beethovens Vioolconcert
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Rosanne Philippens speelt Beethovens Vioolconcert

Dirigent: Sascha Goetzel
Viool: Rosanne Philippens
Programma:
Ludwig van Beethoven - Vioolconcert
Jean Sibelius - Symfonie nr. 2
 

Beroemdste vioolconcert
Beethovens Vioolconcert, geliefd bij een breed publiek maar gevreesd bij de grote violisten vanwege zijn technische uitdaging en stevige lengte. Rosanne Philippens, uitstekend kenner van het vioolrepertoire van Beethoven, ontfermt zich met liefde over dit misschien wel beroemdste en populairste vioolconcert ooit geschreven. Werd zij een paar jaar geleden door de Volkskrant nog geroemd als ‘viooltalent groter dan de belofte’, inmiddels is ze dat stadium ver voorbij en behoort ze tot de bekendste solisten van ons land. Haar virtuoze spel, begeleid door het orkest onder leiding van Sacha Goetzel past prachtig bij dit gloedvolle soloconcert, geschreven met een grote muzikale intensiteit en klankrijkdom zoals alleen Beethoven dat kan.
 
Revolutionair
Van een heel andere orde is de Tweede symfonie van Sibelius, muziek met een triomfantelijke uitstraling en bijna revolutionaire overtuigingskracht. Niet verwonderlijk, want hij schreef het in een tijd dat zijn geliefde Finland zich los probeerde te weken van overheerser Rusland. Het werd al snel bestempeld als ‘symfonie van de onafhankelijkheid’, dat vooral in de grandioze finale tot zijn recht komt. Sibelius vestigde er zijn naam mee als nationale componist van Finland. Een heerlijk stuk voor orkest en dirigent Sascha Goetzel.

Voorafgaand aan het concert wordt de toelichting uitgedeeld in de foyer. Wilt u deze nu alvast inzien, klik dan hier.

Concert Entree
Een uur voor aanvang van het concert wordt de Concert Entree gegeven door Jeroen Swarte. Toegangskaarten zijn als aanvulling op de concertkaarten te bestellen bij de betreffende concertzalen en theaters.
In het theater in Zwolle is de Concert Entree in de Cortegaerd foyer en in Deventer in de Panoramazaal ( op de tweede verdieping).

Wolfgang
In Enschede en Zwolle kunt u bij de uitvoering van het werk van Sibelius - Symfonie nr. 2, gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek.
Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.