Samen muziek maken!
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Samen muziek maken!

Overijsselse strijkersdag - 3 juni

Ben jij een enthousiaste strijker en wil je samen met andere enthousiaste strijkers muziek maken in een orkest onder leiding van bevlogen musici uit het Orkest van het Oosten? Schrijf je dan snel in voor de OvhO Strijkersdag! Gedurende deze dag leer je veel over samenspel, zijn er interessante masterclasses waaraan je kunt deelnemen als kandidaat/toeschouwer en kan je je inschrijven voor diverse workshops. Aan het einde van de dag kan je laten horen wat je op de OvhO strijkersdag geleerd hebt tijdens de eindpresentatie in de Wilmersbergzaal (Muziekcentrum Enschede).

DOE MEE
Onder leiding van topmusici van het Orkest van het Oosten repeteer je in een orkest van je eigen niveau. De muziek wordt speciaal voor deze gelegenheid uitgezocht en gearrangeerd. Je speelt niet alleen met het complete orkest, maar krijgt ook de kans om in kleinere ensembles muziek te maken!

WAT MOET JE KUNNEN, WAT GAAN WE DOEN?
Er wordt in twee verschillende groepen gerepeteerd:

1. Strijkers met niveau A/B
Kun je al iets meer op je strijkinstrument? In deze groep ga je aan de slag met samenspel en inleving in de muziek. De musici van het Orkest van het Oosten ondersteunen je hierbij. Het programma voor strijkers met niveau A/B is van 10:00 - 17:00 uur.
BLADMUZIEK DOWNLOADEN
2. Strijkers met niveau C/D
Ben je ambitieus en al verder gevorderd in het bespelen van je strijkinstrument? Geef je dan op voor deze groep. Musici van het Orkest van het Oosten leren je de kneepjes van het orkestspel en kunnen daarnaast ook persoonlijke coaching geven tijdens de masterclasses en workshops. Het programma voor strijkers met niveau C/D is van 10:00 - 17:00 uur.
BLADMUZIEK DOWNLOADEN

Vraag aan je docent in welke groep je het beste past en geef dit aan op het inschrijfformulier. De partijen die je tijdens de OvhO Strijkersdag gaat spelen, kan je van tevoren al op de website vinden zodat je ze thuis/tijdens de les al kunt oefenen.

PLANNING
09.45 uur                                ontvangst
10.00 – 12.00 uur                    repetitie A/B en C/D
12.00 – 12.40 uur                    pauze met lunch
12.45 – 13.00 uur                    ontvangst jongste deelenemers
12.45 – 14.00 uur                    workshops & masterclasses
13.00 – 14.00 uur                    repetitie jongste deelnemers
14.00 – 14.20 uur                    pauze
14.30 – 15.30 uur                    repetitie jonge strijkers, A/B en C/D
16.00 – 17.00 uur                    eindpresentatie door alle groepen

*De eindpresentatie is gratis toegankelijk voor familie/vrienden/geïnteresseerden van alle deelnemers.

MASTERCLASSES

Het is niet meer mogelijk om je als deelnemers van de masterclass in te schrijven. Je kunt wel als toehoorder bij de masterclasses aanwezig zijn.
Geïnteresseerd om toehoorder te zijn bij de masterclasses? Geef dan op het aanmeldformulier aan bij welke masterclass je als toehoorder aanwezig wil zijn.

De masterclasses worden gegeven tussen 12.45 uur en 14.00 uur.

WORKSHOPS
Tegelijk met de masterclasses (tussen 12.45 uur en 14.00 uur) vinden er ook diverse workshops plaats, zie hieronder:

  • Workshop Kamermuziek (Deze workshop is niet meer verkiesbaar)
  • Workshop Lichte muziek
  • Workshop Lichaamshouding en yoga

Bij de workshops kamermuziek en de workshop lichte muziek word je ingedeeld in een ensemble onder leiding van de musici uit het Orkest van het Oosten. Het repertoire wordt bepaald aan de hand van het aantal aanmeldingen. Uiterlijk 23 mei wordt het repertoire bekend gemaakt.

Voor musici is een goede speelhouding uitermate belangrijk! Daarom bieden we op de ovho strijkersdag de workshop lichaamshouding en yoga aan. 

BLADMUZIEK
De bladmuziek (orkesten: A/B - C/D, workshop kamermuziek, workshop lichte muziek) wordt uiterlijk 23 mei op de website geplaatst. De muziek wordt op maat gemaakt. Daarmee zijn we afhankelijk van het aantal deelnemers. Gezien de deadline voor aanmelding hebben we rond 23 mei een goed beeld van het niveau/aantal deelnemers. 

LOCATIE
Muziekcentrum, Noorderhagen 27 te Enschede. 

KOSTEN
- Alle deelnemers € 25 (inclusief lunch)

INSCHRIJVEN, HOE WERKT DAT?
Schrijf je in via het inschrijfformulier.
Geef bij het invulveld 'speelniveau' aan wat je niveau is en in welke groep (niveau A/B, niveau C/D) je het beste past. Vergeet niet je eerste en tweede keuze voor de masterclasses/workshops aan te geven in het invulveld 'keuze masterclass/workshop'.

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling.
Klik hier om je inschrijving te betalen.

LET OP: Tussen 15 en 22 mei zijn alle aanmeldingen die via het inschrijfformulier naar ons zijn verstuurd niet aangekomen vanwege een update van de website. Onze excuses voor het ongemak. We verzoeken je vriendelijk contact met ons op te nemen als je je tussen 15 en 22 mei hebt aangemeld voor de OvhO Strijkersdag. Mailen kan naar: aanmeldingen@ovho.nl

Na je aanmelding ontvang je een uitgebreide beschrijving van de dag.

Meer info vind je ook door de facebookpagina van het Orkest van het Oosten te liken!
De OvhO Strijkersdag wordt georganiseerd door het Orkest van het Oosten en WAK Enschede.

Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.