Sax & Symfonie
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Sax & Symfonie

In samenwerking met Het Gelders Orkest
Dirigent: Julia Jones
Solisten: Aurelia Saxofoonkwartet
Programma:
George Gershwin – An American in Paris
JacobTV – Tipperary Concerto voor saxofoonkwartet en orkest (wereldpremière)
Samuel Barber -  Adagio for strings
Zackery Wilson -  joySTICK IT voor saxofoonkwartet en piano
Leonard Bernstein - Symfonische dansen uit ‘West Side Story’

Een feestje voor de 200-jarige Adolphe Sax, vader van de saxofoon. Het Aurelia Saxofoonkwartet soleert in een splinternieuw werk van Jacob ter Veldhuis en de Aurelia-leden mengen zich in het orkest voor de uitvoering van klassiekers als ‘An American in Paris’ en dansen uit de ‘West Side Story’.
 
Niet alleen de jazzwereld heeft veel te danken aan de vinding van Adolphe Sax (1814-1894): de saxofoons vonden ook hun weg naar het symfonieorkest, dankzij pionierende componisten als Bizet, Moessorgski en Ravel. In dit programma heeft de saxofoon de hoofdrol en het Aurelia Saxofoonkwartet trekt alle registers open om de verrassende veelzijdigheid van de sax te demonstreren. Een swingend Amerikaans-Nederlands programma met een Britse dirigente en Barbers bekende ‘Adagio for strings’ als ontroerend rustpunt.

Combi-ticket Zwolle
Voor een gecombineerde prijs van €30 (€10 korting) kunt u zaterdag 1 november naar ‘Sax & Symfonie’ van Orkest van het Oosten  en zondag 2 november naar JazzArt Orchestra. Deze combi-ticket kunt u telefonisch bestellen via Theater De Spiegel t: 038 4 288 288.  

Voorprogramma Zwolle
Voorafgaand aan het concert in Zwolle treedt het Groot Overijssels HRFSTWND Orkest op in de grote zaal.  Dit eenmalige projectorkest van gevorderde amateurblazers uit de regio is tijdens de repetities gecoacht door musici van Orkest van het Oosten en presenteert het eindresultaat onder leiding van dirigent Joost Smeets. Op het programma staan werken van Holst, Henze en Stravinsky. Het voorprogramma duurt van 19.30 tot 20.00 uur. Hiervoor hoeven geen aparte kaarten te worden gekocht. Dit concert vindt plaats in het kader van het Herfstwind Festival: http://www.hrfstwnd.nl/

Voorprogramma Deventer
Exclusief in Deventer kent deze avond een voorprogramma verzorgd door het projectorkest van gevorderde amateursaxofonisten. Het voorprogramma begint om 19.15 uur en staat onder leiding van dirigent Joost Smeets. Hiervoor hoeven geen aparte kaarten te worden gekocht.


Luister mee via Radio 4
Bent u niet in de gelegenheid om het Sax & Symfonie te bezoeken, maar wilt u het concert toch beleven? Luister dan op donderdagavond 6 november naar Radio 4. In het MAX programma 'Avondconcert', wordt het concert namelijk live uitgezonden.

Let op, exclusieve nazit!
Na dit concert heeft u de mogelijkheid om na te zitten met de musici van het orkest!

    

Luister hier alvast naar George Gershwin - An American in Paris


Luister hier alvast naar Samuel Barber - Adagio for Strings


Luister hier alvast naar Leonard Bernstein - Symfonische dansen uit 'West Side Story'
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.