Sing! The Music was given
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Sing! The Music was given

Nederlandse Première

De uit Wales afkomstige componist [Sir] Karl Jenkins is een begrip in de internationale muziekwereld. Zijn muziek heeft een geheel eigen karakter waarmee hij een breed publiek aanspreekt. Jenkins is klassiek geschoold, maar kreeg zijn eerste bekendheid als rock en jazzmuzikant in groepen als ’Nucleus’ en ‘Soft Machine’.  Vanaf de 90er jaren verwierf Karl Jenkins vervolgens grote faam als componist van breed georchestreerde werken als ‘Songs of Sanctuary’, ‘The Peacemakers’, ‘Stabat Mater’ en ’The Armed Man’.

 

‘Sing! The Music was Given’ is een uit acht delen bestaand werk voor mezzo sopraan, groot orkest en groot koor. De titel is ontleend aan een gedicht van de Ierse dichter/zanger/satiricus en politiek propagandist Thomas Moore [1779-1852], verdere  teksten zijn  van Carol Barrat, Basho Matsuo, Walt Whitman, ontleend aan de Bijbel en uit het traditionele Zuid-Afrikaanse Zulu.

Het werk beleefd op 15 januari 2018  in de Carnegie Hall te New York zijn wereldpremière en zal kort daarop op  resp. 2 en 3 februari in de Euregiumhal te Nordhorn  en het Muziekcentrum in Enschede onder directie van Armanda ten Brink voor het eerst in Europa weerklinken, soliste is Eline Harbers. Indien het hem mogelijk is, zal Karl Jenkins als ‘Guest of Honor’ aanwezig zijn.

 

In opmaat naar ’Sing ! The Music was Given’ wordt voor de pauze een gevarieerd programma gepresenteerd, waarin naast  o.a.  korte werken van Haydn, Mozart en Verdi ook ‘Benedictus’ uit ‘The Armed Man ‘ en  het Allegretto uit ‘Palladio’ van Karl Jenkins zullen weerklinken.

 

Deze Jenkins-premières worden o.a. mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie middels het Interreg V A-Programma Deutschland-Nederland, de Gemeente Enschede en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

 

 

 

Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.