Symphonic Cinema – The Echo of Being - geannuleerd
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Symphonic Cinema – The Echo of Being - geannuleerd

Dirigent: Ben Glassberg
Film: Lucas van Woerkum
                  
Programma:
Mahler - ‘Totenfeier’
Mahler - Deel 3 uit Symfonie nr. 4
Mahler - Adagio uit Symfonie nr. 9
 

Filmverhalen met live symfonische muziek
Symphonic Cinema, de unieke concertvorm van cineast Lucas van Woerkum, heeft de afgelopen jaren de Nederlandse en buitenlandse concertzalen veroverd. De filmregisseur maakt zijn schitterende filmverhalen op basis van live uitgevoerde symfonische muziek. Tijdens het concert past hij subtiel de beelden aan zodat ze exact synchroon lopen met de muziek. Zo creëert hij een kunstwerk waarin beeld en geluid tot een wondermooie eenheid in elkaar vervloeien. Groot succes had hij op deze manier al met Stravinsky’s Vuurvogel en Daphnis et Chloé van Ravel, waarin hij op een prachtig poëtische manier het verhaal van de muziek inkleurt.
 
Het leven van Mahler
In de nieuwste film, The Echo of Being, staat componist Mahler centraal. Het verhaal is gebaseerd op biografische elementen uit het leven van Gustav, Alma en hun dochtertje Maria Mahler, en reflecteert op het leven, de dood en alles wat daarna komt. Dat vervlecht Van Woerkum met Mahlers meest indrukwekkende muziek; Totenfeier, Symfonie nr. 4 en zijn dramatische, onvoltooid gebleven Tiende. Zelden beleefde u de mens Mahler en zijn muziek zo intens.

Concert Entree
In Enschede wordt een uur voor aanvang van het concert de Concert Entree gegeven door dr. Marcel Zwitser. Toegangskaarten zijn als aanvulling op de concertkaarten te bestellen bij het theater.
  Trailer
 

The Echo of Being Official Teaser from Symphonic Cinema on Vimeo.

Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.