UITfestival in Enschede

UITfestival in Enschede

Dirigent: Ed Spanjaard
Ter afsluiting van het Enschedese UITfestival is het Orkest van het Oosten te horen tussen 16.00 en 17.00 uur in de Wilmersbergzaal van het Muziekcentrum.

Het concert is gratis en je kunt gewoon even binnen komen lopen en weggaan wanneer je wilt. Uiteraard mag je ook lekker het hele concert blijven zitten.

Deze middag wordt de beroemde Negende symfonie van Dvorák, genaamd ‘Uit de nieuwe wereld’ gespeeld.

In korte gesprekjes tussen de delen door laten we je kennismaken met de nieuwe maestro. Wie is Ed Spanjaard? Wat zijn zijn plannen in Enschede? Welke band heeft hij met Overijssel? En wat kunnen we verwachten van die Negende symfonie? Ook wordt aan verschillende musici gevraagd iets over hun werk en het symfonieorkest te vertellen.

Dvorák zette in 1892 vaste voet aan de grond in de Verenigde Staten waar hij zich wijdde aan zijn laatste, misschien wel meest bekende, Negende symfonie. De muziek van deze ‘Uit de Nieuwe Wereld’-symfonie verklankt enerzijds de frisse weiden van het nog jonge Amerikaanse land. Anderzijds grijpt het terug op het vertrouwde Bohemen met zijn flora en fauna en het hart van de Tsjechische folklore.

Tijdens dit concert kun je via de Wolfgang App meelezen voor een toelichting bij de muziek.

Promo - Dvorák 'Uit de nieuwe wereld'
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.