Vioolconcert Bartók door Liza Ferschtman
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Vioolconcert Bartók door Liza Ferschtman

Verliefde Bartók, romantische Bruckner
Dirigent: Ed Spanjaard
Viool: Liza Ferschtman                                
Programma:
Bart Visman - Nieuw werk
Béla Bartók - Vioolconcert nr. 1
Anton Bruckner - Symfonie nr. 4 ‘Romantische’
 

Hoewel natuurlijk ál Bruckners symfonieën romantisch zijn, verdient zijn populaire Vierde deze bijnaam bij uitstek. Het ademen van de wouden. Het stromen van de beken. Het koeren van de hoorns. Met recht ‘De romantische’. Fraai om het seizoen mee af te sluiten. Maar eerst het vioolconcert van de verliefde Bartók, liefdevol en virtuoos vertolkt door een van Nederlands grootste violistes Liza Ferschtman.
 
Ter opening een gloednieuw werk van Bart Visman. Ed Spanjaard dirigeerde al vaker Visman, zoals zijn sfeerrijke Sables, Oxygènes. En vroeg hem om iets nieuws. Visman maakt misschien wel de mooiste Nederlandse muziek van deze tijd; als een Franse grootmeester tovert hij met de orkestklank.
De negentienjarige violiste Stefi Geyer moest weinig hebben van de avances van de 27-jarige Béla Bartók. Het vioolconcert dat hij voor haar schreef, keurde de teleurgestelde Bartók vervolgens zelf af. Maar waarom eigenlijk?! Na zijn dood mocht het weer gespeeld worden en onderhand is het minstens zo geliefd als zijn grote Tweede vioolconcert.
En dan Ed Spanjaard met Bruckners Vierde. Een spannend en veelbelovend vervolg op zijn zeer eigen en succesvolle vertolkingen van Bruckners Vijfde en Zesde met het orkest in de vorige seizoenen.
 
Concert Entree begint een uur voor aanvang van het concert en wordt gegeven door Marcel Zwitser.

Bij dit concert kunt u bij de uitvoering van het werk van Anton Bruckner - Symfonie nr. 4 ‘Romantische’, gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek.
Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.

Voorafgaand aan het concert wordt de toelichting uitgedeeld in de foyer. Wilt u deze nu alvast inzien klik dan hier.
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.