Vioolconcert Mendelssohn en Brahms 3

Vioolconcert Mendelssohn en Brahms 3

dirigent: Massimo Quarta
viool: Massimo Quarta
Programma:
L. Cherubini - Medea: Ouverture
F. Mendelssohn - Vioolconcert in e
J. Brahms - Symfonie nr. 3 in F gr.t. op. 90

Overrompelend. Dat was de indruk die maestro Massimo Quarta op musici en publiek maakte bij zijn eerste gastoptreden met het Orkest van het Oosten, als dirigent én vioolsolist. Nu is Quarta eindelijk terug, met Mendelssohns vioolconcert en Brahms’ Derde Symfonie in zijn bagage. Twee pilaren van de Duitse Romantiek.

Mendelssohn werkte jaren aan zijn vioolconcert, dat het elegantste van alle grote vioolconcerten werd. ‘Het kroonjuweel van de Duitse vioolconcerten.’ Brahms’ heroïsche Derde Symfonie werd bij de première begroet als zijn beste. Lange tijd noemde men hem ‘de Eroica van Brahms’. Luigi Cherubini werd bewonderd door Beethoven en de ouverture van zijn beste opera, ‘Medea’,  maakt duidelijk waarom.

Concert Entree begint een uur voor aanvang van het concert en wordt gegeven door Marcel Zwitser.

Bij dit concert kunt u bij de uitvoering van Symfonie nr. 3 gebruik maken van de WolfgangApp, voor meer achtergronden over de muziek. Wilt u meer informatie over Wolfgang, klik dan hier.

Violiste Liza Ferschtman, die het Vioolconcert van Mendelssohn uitvoert met het Residentie Orkest, vertelt in dit filmpje waarom je minstens eenmaal in je leven dit muziekstuk gehoord moet hebben. 

Terugblik Mendelssohn en Brahms
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.