Wilmersbergconcert
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Wilmersbergconcert

Heerlijk genieten
dirigent: Ryan Bancroft
solist: Ellen ten Damme  
Programma:
Emmanuel Chabrier - Fête polonaise uit ‘Le roi malgre lui’
Georges Bizet - Nocturne uit Carmensuite nr. 2
Leo Delibes - Uit ‘Coppelia’-Suite nr. 1: Feestdans en Urenwals,                                                         Nocturne, Muziek van de automaten en Wals
Pfeijffer/Ten Damme - Königin von Frankreich
Nena - 99 Luftballons
  
PAUZE
 
Emmanuel Chabrier - Danse slave uit ‘Le roi malgré lui’
Etienne Lorin -  A bicyclette
Michel Vaucaire - Non, je ne regrette rien
Maurice Ravel - Pavane pour une infante défunte
Louis Gugliemi - La vie en rose
Giraud/Dréjac - Sous le ciel de Paris
Stromae - Alors on danse
Norbert Glanzberg - Padam, padam
 

Ellen ten Damme is dit jaar de speciale gastsoliste in het traditionele ‘high wine’ concert op landgoed De Wilmersberg. Het Orkest van het Oosten begeleidt de flamboyante zangeres, actrice, acrobate, danseres, schrijfster en componiste in een programma met vooral Franse chansons, aangevuld met meeslepend romantisch orkestrepertoire.
 
Komend seizoen toert Ellen ten Damme weer door het land met haar programma ‘Paris-Berlin’, een muzikale ode aan de top-chansonniers en -entertainers van de vorige eeuw. Voor het Wilmersbergconcert maakt zij een speciale selectie uit deze chansons, die zij met haar achtkoppige band ook vastlegde op de cd’s ‘Paris’ en ‘Berlin’. Op het programma staan onvergetelijke titels als ‘Non, je ne regrette rien’,  ‘La vie en rose’ en ‘Sous le ciel de Paris’. Op de Wilmersberg wordt Ellen ten Damme niet door haar band begeleid maar door het voltallige Orkest van het Oosten.
 
Onder leiding van de jonge Amerikaanse dirigent Ryan Bancroft brengt het orkest orkestraal vuurwerk en muzikale mijmeringen. Op de lessenaars staat vooral romantische balletmuziek van Franse componisten. Ryan Bancroft debuteerde afgelopen seizoen met veel succes bij het Orkest van het Oosten en won onlangs het prestigieuze  Malko Dirigentenconcours in Kopenhagen. Dit leidde tot uitnodigingen van een groot aantal orkesten uit Amerika, Europa en Azië.
 
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.