Wonderful Town

Wonderful Town

i.s.m. Nederlandse Reisopera
Dirigent: Wayne Marshall
Koorleider: Alistair Digges
Koor: Consensus Vocalis                      
Programma:
Leonard Bernstein - Wonderful Town
 

Wervelend begin
Zoals de zussen Ruth en Eileen Sherwood in Wonderful Town samen op reis gaan om hun geluk te beproeven in New York, zo slaan het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest gezusterlijk vanaf 1 september een nieuwe weg in als één organisatie. Op naar een nieuw avontuur gevuld met mooie ambities. Samen met hun vaste ‘reisgenoot’ de Nederlandse Reisopera markeren zij dit bijzondere moment met de concertante uitvoering van Leonard Bernsteins wervelende musicalklassieker Wonderful Town.
 
Waar West Side Story en On the Town ware evergreens werden, is de bekendheid van Wonderful Town iets bescheidener. Dat ligt zeker niet aan de met jazzinvloeden doorspekte muziek. Met nummers als de komische Wrong Note Rag, het melodieuze Ohio en de swingende Conga, bewijst Bernstein ook met deze musical eens te meer wat voor een groot Broadway-componist hij was.
 
Dromen waar maken
Wonderful Town vertelt het verhaal van twee ambitieuze jonge vrouwen van het Amerikaanse platteland die in 1935 hun geboortegrond verlaten om in The Big Apple als schrijfster en actrice een nieuw bestaan op te bouwen. Interessante ontmoetingen komen op hun pad, avontuurlijke belevenissen markeren hun reis. Lukt het de zussen hun dromen waar te maken?
 
Dirigent Wayne Marshall, één van de grote specialisten in het repertoire van Gershwin en Bernstein, is groot fan van deze musical. Samen met door de wol geverfde zangers als Esther Maas, Allen Boxer en Guido Spek in de hoofdrollen belooft het dan ook een onvergetelijke avond te worden.
 
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.