Wonderful Town
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Wonderful Town

i.s.m. Nederlandse Reisopera
Dirigent: Wayne Marshall
Koorleider: Alistair Digges
Koor: Consensus Vocalis                      
Programma:
Leonard Bernstein - Wonderful Town
 

★★★★☆ " De muziek, de energie van de uitvoerenden en de vaart in het geheel toverden in Enschede een glimlach op de gezichten van de luisteraars.....Een mooie uitdaging voor de solozangers: musicalachtige nonchalance in hun performance brengen. De lenige tred, het zoete dansje en de theatrale overgave gingen bij Esther Maas (als Ruth), Allen Boxer (als haar liefde op de bühne Robert Baker) en Laetitia Gerards (als Eileen) hand in hand met een goede stemconditie. Guido Spek is de verteller van dienst, die het wel en wee van de gelukszoekers smakelijk toelicht. Een vrolijke noot, deze Bernstein, en een veelbelovende toost op de toekomst." recensie Trouw

  "Met deze concertante uitvoering van de musicalklassieker Wonderful Town hebben de beide orkesten en de Nederlandse Reisopera de concertante uitvoeringspraktijk een eer bewezen." Lees hier de hele recensie uit Theaterkrant.

"De musiceervreugde die Muziekcentrum Enschede vrijdag deed daveren, getuigt van vertrouwen in een zonnige toekomst." Lees de wervelende recensie van Place de l'Opera

Een wervelend begin van het nieuwe seizoen. Vanaf september gaan Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten als één organisatie verder en dat moment wordt gevierd met de concertante uitvoering van Bernsteins Wonderful Town met de Nederlandse Reisopera. Deze bijzondere voorstelling maakt een rondje langs de zalen in Enschede, Zwolle, Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn en Arnhem.

Wervelend begin
Zoals de zussen Ruth en Eileen Sherwood in Wonderful Town samen op reis gaan om hun geluk te beproeven in New York, zo slaan het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest gezusterlijk vanaf 1 september een nieuwe weg in als één organisatie. Op naar een nieuw avontuur gevuld met mooie ambities. Samen met hun vaste ‘reisgenoot’ de Nederlandse Reisopera markeren zij dit bijzondere moment met de concertante uitvoering van Leonard Bernsteins wervelende musicalklassieker Wonderful Town.
 
Waar West Side Story en On the Town ware evergreens werden, is de bekendheid van Wonderful Town iets bescheidener. Dat ligt zeker niet aan de met jazzinvloeden doorspekte muziek. Met nummers als de komische Wrong Note Rag, het melodieuze Ohio en de swingende Conga, bewijst Bernstein ook met deze musical eens te meer wat voor een groot Broadway-componist hij was.
 
Dromen waar maken
Wonderful Town vertelt het verhaal van twee ambitieuze jonge vrouwen van het Amerikaanse platteland die in 1935 hun geboortegrond verlaten om in The Big Apple als schrijfster en actrice een nieuw bestaan op te bouwen. Interessante ontmoetingen komen op hun pad, avontuurlijke belevenissen markeren hun reis. Lukt het de zussen hun dromen waar te maken?
 
Dirigent Wayne Marshall, één van de grote specialisten in het repertoire van Gershwin en Bernstein, is groot fan van deze musical. Samen met door de wol geverfde zangers als Esther Maas, Allen Boxer en Guido Spek in de hoofdrollen belooft het dan ook een onvergetelijke avond te worden.

Na de eerste akte is een pauze.


“WONDERFUL TOWN” (1953)    Concertante versie door Kim Criswell
 
Boek  JOSEPH FIELDS en JEROME CHODOROV
Muziek LEONARD BERNSTEIN (1918-1990)
Teksten BETTY COMDEN en ADOLPH GREEN
Gebaseerd op My Sister Eileen, door JOSEPH FIELDS en JEROME CHODOROV
en The Short Stories van RUTH MCKENNEY

 
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.