Zomeravondconcert De Haere
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Zomeravondconcert De Haere

Ensemble Lite i.s.m. IJssellandschap
In de sfeervolle ambiance van landgoed De Haere verzorgt Ensemble Lite in samenwerking met Stichting IJssellandschap een heerlijk zomeravondconcert in het park. Zigeunermuziek, jazz, licht klassiek, klezmer, tango, pop, eigen composities: het veelzijdige negenkoppige Lite brengt deze avond op virtuoze wijze een smeltkroes van stijlen. Voor de jongere muziekliefhebber is er ’s middags een workshop met acteur Eric Robillard waarin ze soundscapes maken en bodypercussie instuderen bij twee nummers van Lite. Uiteraard worden deze meteen dezelfde avond nog ten gehore gebracht!
 
Bereid wat heerlijk hapjes, pak je picknickkleedje of stoeltje in en kom vanaf half zeven naar het park bij Havezate De Haere. Om half acht start tussen de rozenperken het zomeravondconcert met een optreden van de workshopdeelnemers en Lite. Daarna is het de beurt aan medewerkers van IJssellandschap. Zij brengen een speciaal muziekstuk ten gehore, dat de levensloop van 750 jaar IJssellandschap in muziek vertelt. Na de pauze kun je genieten van een afwisselend programma van ensemble Lite.
 
750 jaar IJssellandschap in muziek
Het zomeravondconcert is de slotactiviteit van het project ‘Compose and Connect’ dat OvhO-bassist Tim Nobel ontwikkelde om (nieuw) publiek op een interactieve manier met klassieke muziek en het orkest in aanraking te brengen. Tijdens een aantal workshops maakten enkele orkestmusici samen met medewerkers van IJssellandschap een nieuw muziekstuk. ‘Hoe klinkt 750 jaar IJssellandschap in muziek?’, dat was de opdracht. De kernwaarden van IJssellandschap dienden als inspiratiebron. Muzikale kennis of ervaring van de deelnemers was niet nodig. Iedereen leverde op zijn eigen manier een creatieve bijdrage aan de compositie; door te spelen of te zingen, met verhalen, tekst of beeld, door de compositiestructuur te helpen vormgeven, met verhalen, tekst of beeld of door het creëren van computermuziek.
 
Op 29 september 2017 was het eindresultaat te horen in klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Het project was (ook als teambuilding) voor de medewerkers van IJssellandschap geweldig en het concert was een groot succes. Nu gaat de compositie nog eenmaal in reprise!
Bekijk hieronder ook de korte reportage die hierover is gemaakt.  

Gratis workshop voor kinderen (8 - 12 jaar)
Kinderen gaan met veel plezier samen muziek maken met bodypercussie en soundscapes. Bij bodypercussie zijn de handen, voeten, benen, borst en stem het instrument. Het samen klappen, stampen en zingen geeft een enorme kick en is ontzettend leuk. Percussionist Eric Robillard is een geweldige workshopleider met veel ervaring. Educatie en presenteren zijn een belangrijk onderdeel van zijn leven. Naast het geven van workshops en clinics is Eric presentator van familieconcerten en grootschalige meedoe-concerten bij het Orkest van het Oosten en andere professionele orkesten.
 
Praktische info
Doelgroep: kinderen van 8 t/m 12 jaar (geen muzikale ervaring nodig, deze workshop is voor iedereen leuk)
Kosten: gratis voor kinderen, begeleiders betalen € 7,50 entree voor het concert
Locatie: Landgoed de Haere, Haereweg 4, 8121 PJ Olst
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
 
Planning
16.00-17.30 uur workshop (incl. pauzes met limonade)
17.30-18.30 uur samen pizza eten
18.45-19.00 uur nog één keertje oefenen
19.30 uur aanvang concert met de kinderen
 
Entree concert: € 7,50 inclusief pauzedrankje

Helaas is het kasteel zelf deze avond niet toegankelijk voor concertpubliek.

Zie ook: www.ijssellandschap.nl


IJssellandschap
Compose & Connect - IJssellandschap
Compose & Connect
Deel deze pagina via:
Pers- en mediarelaties vinden hier meer informatie
X Akkoord
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.